300 g  makrelfilet
1 dl   rugmel
 peber
 olie/smør
2 dl   olie
25 cl. hvidvin
12 cl. hvidvinseddike
2 spsk  honning
½ løg
½ citron
2 laurbærblade
2 kryddernelliker
½ tsk  paprika
½ tsk  timian
½ tsk  basilikum
1 tsk  korianderfrø
½ tsk  hvide peberkorn
1 frisk chili
3 tomater
 salt 
Fileterne skylles og duppes tørre. Krydr dem med salt og peber på kødsiden, og derefter vendes de i rugmel.  Almindeligt hvedemel kan også bruges, men rugmel giver en bedre smag.  Hvis du ikke har rugmel, kan lidt hvedemel "ristes" i ovnen ved 150° i et par minutter, og det giver næsten sammen resultat. Pas på at melet ikke bliver brændt. 
Steg fileterne på panden i en blanding af smør og olie. Det giver det bedste resultat, da smørret giver en god smag, og olien kan tåle en højere temperatur. Makrelfileterne skal steges hårdt 2-3 min. på hver side ved høj varme. 
Løget skrælles og skæres i tynde både, citronen vaskes og skæres i både (lad skallen blive på), og tomaterne skæres også i både. Til lagen blandes grønsager og de øvrige ingredienser i en gryde, og det skal nu blot koge ved svag varme i 10-12 min. Til sidst smager du til med salt. 
Læg de stegte makrelfileter i et fad med høj kant, hæld lagen over og lad retten stå og trække koldt, inden den serveres til et stykke rugbrød.