
 
Vi har brugt lyssej
til tarteletterne, men du kan også bruge torsk, laks, makrel, eller hvad du
bedst kan lide. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: ca. 10 min. 
 
#
400 g lyssejfilet
(eller filet af anden fast fisk) 
2 dl fiskebouillon 
evt. 1-2 tsk
citronsaft 
1 porre 
25 g smør 
2 spsk hvedemel 
½ dl af kogelagen 
2 dl piskefløde 
fiskesennep 
8 tarteletter 
karse 
*
 
Læg fisken i en
gryde, og hæld bouillon ved. 
Tilsæt evt. citronsaft.
Bring det langsomt
til kogepunktet, tag gryden af varmen, og lad fisken trække under låg. 
 
Rens porren, og snit
den fint. 
Sauter porrerne
bløde og blanke i en gryde med smør, og tag lidt fra til pynt. 
Rør melet i
porregryden, og tilsæt kogelage og fløde. 
Kog saucen igennem i
5 min., og smag til med fiskesennep, salt og peber. 
 
Varm tarteletterne i
ovnen. 
Tag forsigtigt
fisken op af kogelagen med en hulske. 
Fordel varme
fiskestykker i varme tarteletter, og hæld stuvningen over. 
Pynt med porrestrimler
og karse.