
 
For at tilføje
frikadellerne ekstra smag, farve og bid har vi vendt finthakket bladselleri i
farsen ellers er opskriften næsten som på mormors tid. 
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/stegetid: 20 min. Frikadellerne kan fryses 
 
#
Frikadeller: 
400 g filet af
lyssej (eller mørksej eller torsk) 
1 tsk groft salt 
1 lille løg 
1 æg 
2 spsk kartoffelmel
½-1 dl mælk eller
fløde 
friskkværnet peber 
2 stilke bladselleri
med blade 
25 g smør 
1-2 spsk olie 
 
Sauce: 
25 g smør 
2 spsk hvedemel 
2½ dl mælk 
4 spsk pickles 
1 bundt persille 
1 æg (eller 2
æggeblommer, evt. pasteuriserede) 
paprika 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
kogte eller stegte
kartofler 
dampede eller
ovnbagte grønsager 
*
 
FRIKADELLER: 
Hak fiskekødet groft
med en kniv eller i en foodprocessor. 
Læg det i en skål,
og rør det grundigt med salt. 
 
Pil løget og riv det.
Rør det i farsen sammen med æg, kartoffelmel og mælk. 
Krydr farsen med
peber, og tilsæt finthakket bladselleri. 
Lad farsen trække i
køleskabet i 20-30 min. 
 
Rør farsen igennem,
og tilsæt evt. lidt mere mælk om nødvendigt. 
Form til ca. 12
frikadeller med en ske dyppet i koldt vand. 
Steg dem på en
middelvarm pande med smør og olie i 4-5 min. på hver side. 
 
SAUCE:
Lav en opbagning af
smør og mel, og rør mælken i lidt ad gangen. 
Kog saucen igennem i
5-8 min. 
Afdryp pickles i en
sigte over en skål, og hak den groft. 
Skyl persillen og
hak den. 
 
Smag saucen til med
den afdryppede pickleslage. 
Pisk æg eller
æggeblommer sammen i en skål, og pisk den varme sauce i lidt ad gangen. 
Hæld saucen tilbage
i gryden, og tilsæt hakket pickles og persille. 
Smag til med
paprika, salt og peber. 
 
TIPS: Saucen må ikke koge efter, at den er rørt med æg.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin