
 
Danske porrer er fine i efteråret og smager dejligt i flødesauce.
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: ca. 15 min. 4 personer 
 
#
8 tarteletter 
6-7 porrer (500 g) 
3 dl piskefløde 
ca. 2 spsk majsstivelse 
2 spsk kold fløde 
salt og friskkværnet peber 
4 skiver lufttørret skinke 
 
Pynt: 
2 små tomater 
frisk løvstikke, kørvel eller persille 
*
 
RENS porrerne, og skær dem i skiver. 
Kog dem i letsaltet vand i 7-8 min. 
Lad dem dryppe af i en sigte. 
 
Varm fløden i en gryde. 
Pisk majsstivelse sammen med lidt kold fløde, og rør det i
gryden. 
Kog i 3-4 min. under omrøring. 
Vend porrerne i fløden, og smag til med salt og peber. 
 
Skær skinkeskiverne i halve. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir. 
Steg dem sprøde i ovnen ved 200 °C i 4-5 min. 
 
Fyld varm porrecreme i lune tarteletter. 
Læg en skive tomat på toppen sammen med et stykke sprødt
skinke. 
Drys med løvstikke, kørvel eller persille og server straks. 
 
TIPS: Du kan også smage porrestuvningen til med lidt sennep.