Logo

Agurkesuppe med tomat og valnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agurkesuppe med tomat og valnødder

April er kulinarisk agurketid. Masser af friske sprøde danske agurker med den fine milde, næsten jomfruelige smag. Men hvorfor kun spise dem rå? Her bliver de kogt i en enkel suppe med dild og yoghurt. Agurkerne får næsten konsistens som østers. Den lyse forårsuppe bliver serveret med et fyld af tomat og valnødder.


2 skrællede og udkernede agurker (ca. 400 g)
2 løg i tern
1 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
8 dl hønsebouillon
1 pasteuriseret æggeblomme
2 ½ dl yoghurt naturel
1 bundt klippet dild


Tilbehør:
1 stor flået bøftomat i tern
2 spsk hakkede valnøddekerner
Ristet brød


Skær agurkerne i tykke halvmåneskiver.

Sauter løgene i olivenolien i en stor gryde, til de er klare.

Drys mel på og lad det suge fedtstoffet.

Spæd med bouillon af flere omgange og bring suppen i kog.

Tilsæt agurkerne, bring suppen i kog og lad den koge 10-12 min.

Rør imens æggeblommen med yoghurt og dild.

Rør yoghurtblandingen med lidt af den varme suppe og rør den derefter i suppen. Suppen må nu ikke koge.

Smag til med salt og peber.

Bland tomat og valnøddekerner og smag det til med lidt salt og peber.

Server det til suppen sammen med ristet brød.

Grønsager pr. person: ca. 175 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her