Logo

Arabisk inspireret rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Arabisk inspireret rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Her er en dejlig rødbedesuppe med masser af smag, der luner godt på en kold dag.

 

1 tsk stødt kanel
2 tsk stødt allehånde
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk cayennepeber
2 tsk smagsneutral olie
1 hakket løg
1 fed hakket hvidløg
700 g skrællede, revne rødbeder
9 dl god grøntsagsbouillon
100 g skyllede, røde linser
1 spsk friskpresset citronsaft
20 g (2 kugler) syltet, hakket ingefær samt lidt sirup fra glasset
Hakket bredbladet persille til pynt
30 g smuldret fetaost 40%
Salt


Steg kanel, allehånde, spidskommen og cayennepeber kort i olien, tilsæt løg og hvidløg og steg nogle minutter under omrøring.
Tilsæt rødbederne og steg videre nogle minutter.

Tilsæt bouillon og linser og lad suppen simre under låg i mindst 45 min., til grønsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender eller andet egnet instrument og kom mere bouillon i, hvis du synes, suppen er for tyk.

Smag suppen til med citronsaft og salt.

Varm suppen igennem, anret den portionsvis i glas, kopper eller skåle og pynt med ingefær, persille, feta og lidt ingefærsirup.


Grønsager pr. person: ca. 250 g

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?