Logo

Cremet Hønsekødssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4-6 personer)

1 frilandskylling, ca. 1200 g
salt og peber
olie
1 stort løg
½ porre
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 kvist timian
9 dl hønsebouillon
1 ½ dl kaffefløde
lidt olivenolie til pynt

Forvarm ovnen til 200ºC. Drys kyllingen med salt og peber og brun den i almindelig olie. Hak løg, porre og bladselleri groft. Hæld grønsagerne i en gryde sammen med hvidløg, laurbærblad og timian. Læg kyllingen i gryden og tilsæt hønsebouillon. Bring det i kog. Lad det simre i ovnen i 50 minutter. Dryp kyllingen indimellem.

Opbagning:
60 g smør
60 g hvedemel
41/2 dl mælk

Smelt smørret. Når det bruser, tilsættes melet. Varm det igennem på mellemste blus under omrøring, indtil det er lysebrunt. Opvarm mælken i en gryde og tilsæt det lidt ad gangen under omrøring.

Når kyllingen er færdig, lægges den til side for at hvile. Hæld suppen igennem en si. Bring saucen i kog og tilsæt suppen lidt ad gangen. Tilsæt kaffefløde og pisk det i. Suppen smages til med salt og peber. Skær kyllingen ud, læg stykkerne i skåle og hæld suppen over. Læg det sprødstegte kyllingebryst øverst. Til sidst dryppes med olivenolie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her