Logo

Druknede æg i ristet tomatsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

4-6 tomater
1-1 1/2 liter hønsebouillon
2 spsk god olivenolie
1-2 løg i meget tynde skiver
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
4 fed hvidløg, knust
2 friske chilipeber (kan undlades)
8 æg
revet parmasanost eller romano
4 store tortillas eller flûtes.
 
Varm grillen i ovnen op.
Læg tomaterne i et fad og placer den 10-15 cm. under grillen.
Grill tomaterne til de er sorte, vend dem af og til.
Tag tomaterne ud af ovnen, lad dem køle lidt af, og skær stilkeenden af.
Kom alle tomater i en blender sammen med 2 1/2 dl bouillon, og purér til det er jævnt og stil det til side.
Varm olien op i en gryde el. sauterpande.
Ved næsten rygepunktet kommes løg, salt og peber i.
Sauter til løgene er gyldne.
Tilsæt hvidløg og hele chilier og sauter i ca. 1 min. Tilsæt resten af tomatmassen og resten af bouillonen.
Bring det i kog, og lad det simre i 10 minutter uden låg.
 
Druknede æg:
Slå et æg ud i en kop... forsigtigt, så blommen ikke går i stykker.
Lad det glide langsomt ned i den kogende suppe.
Fortsæt med resten af æggene.
Kunsten er at koge æggene så blommen er blød og hviden stiv.
ca. 4-6 minutter alt efter hvor store æggene er.
Øs jævnligt suppe over æggene med en suppeske.
Løft forsigtigt æggene op med en hulske, og læg 2 i hver tallerken.
Øs suppe hen over og drys med osten.
Server straks med tortillas eller flûtes.
 

Tips: Er du ikke til stærk mad kan chilierne sagtens undlades. Så skal du bare salte den lidt mere. Er også god med mange løg i, så du får en tomat/løgsuppe.
Har du ikke tid til hjemmelavet flûtes, så er et toastbrød med revet ost grillet i ovnen en god erstatning.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Suppe med bønner og pestoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Iset agurkesuppe med laks og salat af asparges og salturtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tomatsuppe 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Svestkove Knedliky - Plum DumplingsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os