Logo

Gazpacho suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gazpacho suppe

 

En frisk suppe til en varm sommerdag. Server den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan designe sin helt egen suppe.

Arbejdstid: 25 min. Udblødning: 30 min. Kogetid: 1 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)

 

#

2-3 skiver lyst brød (uden skorpe)

2 dl vand

500 g modne tomater

1 stor agurk

1 rød, gul eller grøn peber (efter smag)

2-3 fed hvidløg

1 dl olie

3 spsk sherryvineddike

salt og peber

 

Tilbehør:

2 tomater

1 salatløg (eller rødløg, finthakket)

1 rød og grøn peber (små tern)

½ agurk

lyst brød (uden skorpe)

olie

*

 

Skær brødet i mindre stykker og ud blød det i koldt vand i ca. 30 min.

Skold tomaterne og flå skindet af dem.

Skær dem i kvarte og fjern kernerne.

Skræl agurken og flæk den.

Skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.

Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge.

Pil hvidløgsfeddene og blend det hele sammen med olie.

Tilsæt evt. lidt vand, om nødvendigt.

Smag til med salt, peber og sherryvineddike.

Sæt suppen i køleskabet, til den skal spises.

 

TILBEHØR: Flå evt. tomaterne, udkern dem og skær dem i små tern.

Det samme med peberfrugt og agurk.

Skær brødet i små tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.

Server suppen med tilbehøret i små skåle.

 

TIPS: Udvid evt tilbehøret med små stykker serranoskinke og hakkede hårdkogte æg.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 477 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TomatsalsaDen bedste tomatsalsa er nem at lave og smager langt bedre end dem, man kan købe færdige....
• Kold tomatsuppe med sprøde brødstængerI en lun sommertid er kolde supper en herlig måde at få en let forret med masser af...
• Stegte grønne tomaterUmodne tomater kan sagtens spises efter lidt tilberedning. Dette er en amerikansk...
• Æbletimbale med råcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!