Logo

Græskarsuppe, krydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 gram græskarkød uden skræl og kerner
2 skrællede kartofler
150 gram istandgjorte suppe urter (selleri persillerod og gulerod)
1 stort løg
3 spsk olivenolie
3 store fed hvidløg
1 lille spsk madras karry
1 tsk knust spidskommen
1 tsk knust koriander
1 knivspids reven muskatnød
4 dl god bouillon (fx. kogt på kylling)
4 cm skrællet frisk ingefær i skiver
2 dl piskefløde
1 lime (reven skal af ½ og saften af den hele)
salt, peber
 
Skær græskarkød, kartofler, suppeurter og det pillede løg i småstykker. Sauter det blidt i olie i en gryde.
Pil hvidløgene og tilsæt dem og karry, samt spidskommen, koriander og muskatnød.
Lad det snurre yderligere et minuts tid under omrøring, så hvidløg og krydderier ristes let.
Hæld bouillon, 6 dl vand og ingefær ved, og lad det simre blidt under låg i ca. 20 min.
Si væsken fra og hæld den tilbage i gryden.
Blend grønsagerne til en glat puré med en smule af væsken.
Hæld pureen tilbage i gryden, rør rundt og tilsæt fløde, samt limeskal og saft og smag til med salt og peber.
Kog suppen igennem og server med brødcroutonner og / eller ristede svampe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.892 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her