Logo

Gullaschsuppe med rødbede - skøn kødfuld suppe til kolde dage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gullaschsuppe med rødbede - skøn kødfuld suppe til kolde dage

 

En dejlig vinterret; nærmest en fusion mellem Gullasch og Borsjtj, den klassiske russiske rødbedesuppe - nem, billig og så smager den ekstra godt, når det er koldt udenfor.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 30 min. Fryseegnet uden kartofler. 4 personer

 

#

400 g oksekød i strimler (som til stroganoff)

1 spsk olie

2 løg (hakkede)

2 røde peberfrugt

500 g rødbeder

¼ selleri

1 stor dåse koncentreret tomatpuré (140 g)

2-3 tsk paprika

2 fed hvidløg (pressede)

1 tsk kommen (hakket eller stødt)

1½ liter bouillon

300 g kartofler (skrællet vægt)

salt

Tilbehør:

2 dl syrnet fløde 9 % eller cremefraiche

1 lille bdt persille

brød eller boller

*

 

Skær kødet i små terninger.

Varm olien op i en gryde, og svits løg og oksekød.

Skær peberfrugterne i små terninger.

Riv rødbeder og selleri groft.

Bland peberfrugter, revne grønsager og tomatpuré med løg og kød.

Tilsæt også paprika, hvidløg, kommen og vand eller bouillon.

Kog suppen op, skru ned for blusset og lad den simre 15 min. under låg.

 

Skær kartoflerne i terninger på ca. 1x1 cm, hæld dem i suppen og lad den koge endnu 15 min., til kartoflerne er møre.

Spæd evt. suppen med mere bouillon (vand), hvis den er blevet for tyk.

Smag til med salt og evt. mere paprika eller kommen.

 

Server suppen i skåle med en skefuld syrnet fløde eller cremefraiche og et drys hakket persille på toppen af hver portion.

Giv brød eller boller til.

 

Se de mange gode opskrifter på skønne supper her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 319 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Benløse fugle med parmaskinke og rodfrugtmosDisse benløse fugle hår fået et lille italiensk twist med parmaskinke, ag saucen er smagt...
• Bøf og tomat med rosmarinBøffer af oksefilet: Mangler du lidt inspiration til en god bøf? Så er her ideer, der...
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peberliver op på middagsbordet
• Appelsinfromage som bedstemor lavede den - den SKAL du prøveGammeldags appelsinfromage som bedstemor lavede den - lækker og luftig. En let og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os