Logo

Hønsekødsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 6 personer.

1 stor grydeklar høne (2-2 ½ kg)
evt. kraftben
½ l vand
suppevisk
2 gulerødder
½ selleri
2 porrer
salt.
Tilbehør: kødboller/melboller.

Fjern evt. nyrer og lunger i hønen. Læg den og evt. kraftben i gryden. Hæld vand over, så det dækker. Bring suppen på kogepunktet og skum. Læg suppevisk i gryden og tilsæt salt. Læg låg på og dæmp varmen. Læg de rensede urter i gryden undtagen porrerne. Tag grønsagerne op, efterhånden som de er møre. Kog hønen til den er mør, 1 ½-2 ½ time, afhængigt af størrelse. Mærk ved låret. Tag hønen op, når den er mør. Fjern suppevisken. Si suppen og skum overflødigt fedt af. Skær de rensede porrer i skiver, og kog dem i suppen ca. 10 min. Skær urterne i terninger og varm dem i suppen. Smag til med salt.
Varm kødboller og melboller i suppen. Suppen må herefter ikke koge.

Hønsekødet serveres efter suppen med karrysauce og ris, peberrodssauce, champignonsauce, aspargessauce el. frikassé.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her