Logo

Karrysuppe kogt på høne og ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Karrysuppe kogt på høne og ris


# Råvarer til Karrysuppe kogt på høne og ris:  

1 suppehøne

1 bouillonterning

2 løg

¼ selleri

2 gulerødder

1 lille stk frisk ingefær

1 løg finthakket

2 madæbler (skrællet og i tern)

2 fed hakket hvidløg

50 g løse ris

150 g smør

1 spsk hvedemel

4 spsk karry

¼ l piskefløde


* Fremgangsmåde:

Så smøger vi ærmerne op og ta'r fat.

Hønen sættes over i ca. 3 l. vand.

Bouillonterning, løg, selleri og gulerødder, som er groft hakket, tilsættes.

Suppen koges op og 1 tsk salt og ingefær tilsættes.

Suppen skummes.

Så skrues der ned for varmen og lægges låg på og koges i 3-4 timer.


Hønen tages op og lægges til afkøling og suppen sigtes.

150 g smør smeltes i gryden, heri sauteres finthakket løg, æbler, hvidløg og ris.

Dette 'pudres' med mel og karry.

Der røres godt i gryden og suppen tilsættes.

Dette koges nu ved middel varme i 40-45 minutter uden låg, således at mel og ris vil jævne suppen.


Til sidst hældes piskefløden i, og suppen koges igennem l 10 minutter.

Smag til med salt og peber.

Hønen plukkes fra hinanden, skæres i pæne stykker og hældes i suppen.

Uhm, det lyder godt, ikke sandt?

 

Det er nu blevet februar. Julen er et overstået kapitel, og vi sidder nu og bakser med selvangivelsen. Det er en kold tid, og det bliver tidligt mørkt, selvom det dog går mod lysere tider. Lød det deprimerende? Hvad så med en rigtig god, varm gang suppe til at styrke dig på? De bedste supper laves for resten helt fra bunden.

 

.................................................................

 

 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Bouillon eller FondPrøv denne opskrift hvis du vil lave din egen fond eller bouillon. Det tager tid, men det...
• BikubeEn bikube er en dessert, lavet af marengs, piskefløde og mørk chokolade, så helt sund er...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os