Logo

Kartoffelsuppe med chili og ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelsuppe med chili og ingefær

 

Varm dig på en asiatisk inspireret kartoffelsuppe med smag af chili og ingefær. Denne suppe med linser, søde kartofler, chili og ingefær er nem og hurtig at lave, så du, selv på lange dage, kan få et sundt og nærende måltid i maven. På blot 30 minutter kan du have denne kartoffelsuppe klar på middagsbordet. Så har du en omgang aftensmad der oveni købet er fyldt med proteiner fra linserne og med chili og ingefær som det eksotiske tvist.

Tid: 30 minutter. Antal personer: 2.

 

# Kartoffelsuppe med chili og ingefær:

300 g søde kartofler

olie

1 løg

2 fed hvidløg

2 cm frisk ingefær

2 stilke bladselleri

1 dl røde linser

8-10 dl grønsagsbouillon

salt

1-2 spsk citronsaft

 

Til servering:

1 cm frisk ingefær

1 frisk rød chili

lidt bredbladet persille

evt. groft brød

*

Sådan laver du kartoffelsuppe med chili og ingefær:

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.

Steg dem i olie i en gryde i 6-8 minutter, uden at de tager farve.

Hak løg, hvidløg, ingefær og bladselleri fint.

Kom det i gryden, og lad det stege i 1 minut.

Skyl linserne, og kom dem i gryden.

Tilsæt bouillon, og lad din suppe småkoge under låg i ca. 20 minutter - eller til det hele er mørt. Rør jævnligt i gryden undervejs.

Smag din suppe godt til med salt og lidt citronsaft.

Skær ingefær og chili i tynde stave (fjern kernerne fra chilien).

Skyl og tør persillen, og pluk den groft.

Server din suppe toppet med ingefær, chili og plukket persille, og byd groft brød til.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 405 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelsalat med agurk og rødløgKartoffelsalat hører sommeren til. Kan fint forberedes flere timer forinden middagen, så...
• Kartoffelmad med æg og ansjoserEn typisk søndagsmad med saft og kraft og måske en snaps til
• Kartofler bagt med gulerødder og ostDe tynde kartoffel- og gulerodsskiver er bagt i lag med smør, ost og fløde. Drys evt....
• Crepes Suzette 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!