Logo

Kold Melonsuppe 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 moden melon, fx cantaloupe (ca. 1 kg)
1 ½ dl vand
125 g sukker (ca. 1 ½ dl)
5 friske pebermynteblade
2 spsk friskpresset limesaft
6 ribsklaser
koldt vand
4 spsk sukker
300 g hindbær
3 dl syrnet fløde 9%

Pynt: friske pebermynteblade

Halver melonen og fjern kernerne. Skær melonen i store både og skræl dem (Fjern også den grønne del lige under skrællen - ca. 500 g melonkød). Skær melonen i grove stykker. Bring vand, sukker og pebermynteblade i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tag myntebladene op. Blend melonkød og sukkerlage i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Tilsæt limesaft og hæld suppen i en metalform (ca. 1 liter) . Stil suppen tildækket i fryseren i ca. 1 time til der er et lag "grødis" i kanten af formen. Dyp ribsklaserne i vand og vend dem dernæst i sukker. Læg ribsklaserne på et stykke køkkenrulle.

Ved serveringen: Pisk den kolde melonsuppe igennem og smag til. Fordel suppe og hindbær i tallerkenerne, kom en skefuld syrnet fløde og en ribsklase i hver tallerken. Server straks sammen med resten af den syrnede fløde.

Tip: I stedet for syrnet fløde 9% kan man servere cremefraiche 18% eller Karoline's Fromage Blanc.

Retten er fryseegnet, tøs op ca. 4 timer i køleskabet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.525 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her