1 spsk  olie eller margarine 
sæsonens grønsager fx selleri hvidkål blomkål grønne bønner og lignende 
1 løg 
2 gulerødder 
1 porre 
1 fed hvidløg 
2-3 tomater 
50 g  bacon 
50 g  småtskåren spagetti 
2 l. vand eller suppe 
1/8 l. hvidvin 
revet ost 
Olien og baconen, der er skåret i strimler, varmes i gryden.
De grovhakkede grønsager, flåede tomater (uden kerner) og det pressede hvidløgsfed svitses med.
Det hele krydres med salt peber og spædes op med suppe, vand og hvidvin og koges op.
Tilsæt spagetti og luk gryden.
Kog i 8-10 minutter.
Afkøl gryden hurtigt og åben den.
Suppen smages til.
En minestrone skal være ret tyk, den bliver ofte også serveret som et selvstændigt måltid.
Server revet ost til.