
Meget hurtig, meget nem og alligevel ret så raffineret. Og fantastisk krydret med citroner, hvidløg og persille 
 
1 løg 
1 fed hvidløg 
100 g porre 
200 g grønne asparges 
3 spsk olivenolie 
5 dl grønsagsbouillon 
1 laurbærblad 
½ bundt persille 
60 g suppenudler, f.eks. stjernenudler 
100 g dybfrosne ærter 
1-2 spsk citronsaft 
salt, peber og sukker 
80 g rejer 
 
1. Løg og hvidløg hakkes fint. 
Porren gøres i stand og skæres i små terninger. 
Aspargesen skrælles på den nederste tredjedel, de træede ender skæres af og stænglerne skæres i skrå, tynde skiver. 
Løg, hvidløg og porre steges glasagtige i 2 spsk olivenolie. 
Bouillon, laurbær og 2 stængler persille tilsættes, bringes i kog og småkager i 10 minutter under låg ved middel varme. 
 
2. Nudlerne koges i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. 
Vandet hældes fra, og de overhældes hurtigt med koldt vand. 
Asparges og ærter hældes i suppen, som småkager i yderligere 5 minutter. 
Suppen smages godt til med citronsaft, salt, peber og 1 knsp sukker. 
Rejerne varmes hurtigt i suppen. 
Til slut strøs resten af persillen eller gremolata (se nedenfor) over. 
 

Gremolata er en fantastisk krydderi blanding 
Afreven skal af 1 økologisk citron blandes med 1 finthakket fed hvidløg og 6 spsk finthakket persille og drysses over gryderetten. 
--