Logo

Nudelsuppe med kødboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nudelsuppe med kødboller


Hjemmelavede kødboller er lige så nemme at lave som frikadeller. Krydr dem godt, og server dem i en nudelsuppe med forårets friske grønsager.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 15 min.

#

Kødboller:

2 forårsløg

1 cm frisk ingefær

1 fed hvidløg

400 g hakket kyllinge- eller svinekød

1 spsk sojasauce

1 tsk salt

2 tsk majsstivelse

 

Suppe:

1 bundt grønne asparges

1½ dl hønse- eller grønsagsbouillon

½ spidskål

2 forårsløg

1 rød chili

 

Tilbehør:

200 g nudler

1 limefrugt

1 bundt koriander

*

Rens forårsløgene, og hak dem fint.

Riv ingefær og hvidløg fint.

Rør kødet sammen med forårsløg, ingefær og hvidløg, sojasauce, salt og majsstivelse.

 

Form farsen til små boller, kom evt. lidt vand på hænderne, så bliver bollerne fine i overfladen.

Kog bouillonen op i en stor gryde.

Kom bollerne i suppen, og lad dem koge forsigtigt i 8-10 min.

Tag bollerne op, og læg dem på en tallerken.

 

Knæk enderne af aspargesene, og kasser dem, enderne altså.

Skær resten af aspargesene i stykker på 2-3 cm.

Skær kålen i strimler på 1 cm's tykkelse.

Skær forårsløgene i tynde skiver. Hak chilien fint.

 

Kog asparges og kål i suppen i 4-5 min.

Kom bollerne tilbage i suppen, og tilsæt samtidig forårs løg og chili.

Kog op, og smag til med salt.

Kog nudlerne som angivet på emballagen, lad dem dryppe af i en sigte, og kom dem i suppen.

Server med limebåde til at dryppe over suppen og frisk koriander til at drysse på toppen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rejesalat med aspargesDet gælder om at nyde den korte sæson for de friske danske asparges før det er slut....
• AspargessuppeDer er nok intet som en flødelegeret suppe og med asparges er vi på 1. klasse
• Hummus af grønne asparges med rugchipsAsparges er en af de lækreste grønsager og de grønne er lige til at gnave af. Hummus på...
• Chokolademandelkage, bagtLækker chokoladekage der indeholder både lys chokolade, mørk chokolade og mandler. Perfekt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os