Logo

Soljanka russisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Soljanka russisk

 

At spise suppe er tradition i Rusland og Soljanka er en af landets favoritter. Slippen skal være stærk og have en let syrlig smag.

• Hvis du vil skære yderligere ned på fedtet, erstatter du pølsen med 200 g fintstrimlet kål.

Lad kålen simre mør i suppen.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 portioner

 

# Råvarer til Soljanka russisk:

500 g kalvekød (benfri bov)

1¼ l bouillon (terning eller fond)

2 løg

1 stor syltet agurk

4 wienerpølser

1 spsk olie

½ tsk sambal oelek

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

2 dl cremefraiche

1 citron

12 sorte oliven, udkernede

1 spsk hakket persille

*

 

Fremgangsmåde:

1 Læg kødet i bouillonen og bring det langsomt i kog.

Skum, læg låg på og lad simre ca. 50 min. ved svag varme, til kødet er gennemkogt.

Tag kødet op og lad det hvile ca. 15 min.

Si bouillonen og hæld den tilbage i gryden.

 

2 Pil løgene og skær dem i store tern.

Skær agurken i tern.

Skær pølserne ud i små skrå snitter.

Opvarm olien i en gryde og steg løgene blanke.

Tilsæt agurken og lad den stege med en kort stund.

 

3 Skær kødet i tern, ca. 2x2 cm og læg dem i bouillonen.

Tilsæt sambal oelek, agurke- og løgblandingen og pølsestykkerne.

Varm det hele igennem uden at det koger.

Smag til med salt og peber.

 

4 Skyl citronen og skær den i skiver.

Hæld suppen op i varme tallerkener.

Skyl citronen og skær den i skiver.

Læg lidt creme fraiche i, garner med citronskive og oliven og drys med persille.

 

Tips & råd


Soljanka russisk 

For at få en klar bouillon og mørt kød skal det kun koge på svag varme.

Bliver bouillonen for stærk kan du spæde med lidt varmt vand.


Soljanka russisk 

Hæld den færdige bouillon gennem et fugtet viskestykke som er lagt i en si.

Så sis det grumsede fra og bouillonen bliver klar og fin.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 469 = kj 1969

Kulhydrat 9 g Protein 34 g Fedt 33 g (63%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvebov med karrysky og æbletrifliWeekendens gæstemad skal simre stille og roligt i ovnen, så du har tid til at dække bord...
• Sprængt kalvetunge med grønsager og persille-peberrod- og kaperssauceVi kender bedst sprængt tunge som pålæg, men den smager også godt med en kraftig sauce
• Kalveculotte og sommertrifliSommermod skal både være nemt og lækkert. Her er en god culotte med sprød salat, cremet...
• Lun æblekage med rugbrødslåg og flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!