Logo

Sommersuppe med krydrede linser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sommersuppe med krydrede linser

Krydrede linser:

200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 2½ dl)

1 liter grønsagsbouillon

1 dl grofthakket bredbladet persille

1 tsk fintrevet limeskal

1 tsk friskpresset limesaft

¼ tsk groft salt

friskkværnet peber

Croutoner:

240 g franskbrød revet i grove stykker

½ spsk olivenolie

Sommersuppe:

175 g grønne asparges

10 g smør

4 finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)

3 gulerødder i små tern (ca. 150 g)

10 dl grønsagsbouillon

2,5 dl madlavningsfløde 18%

150 g frosne fine ærter

12 forårsløg i tynde skiver (ca. 150 g)

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

Pynt:

1 lime i både

kviste af bredbladet persille

 

Krydrede linser:

Skyl linserne i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.

Bring bouillonen i kog i en gryde.

Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 12 min., eller til de er møre.

Hæld linserne til afdrypning i en sigte.

Kom dem i en skål og bland dem med persille, limeskal, -saft, salt og peber. Smag til.

 

Croutoner: Vend imens brød og olie sammen på en plade med bagepapir.

Rist de små stykker brød midt i ovnen ca. 10 min ved 200°C - vend dem 1-2 gange undervejs.

 

Sommersuppe: Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges.

Skær det øverste af aspargesene i mundrette skrå stykker.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, uden at brune.

Svits løg og gulerødder i ca. 1 min. og tilsæt bouillon og fløde.

Bring suppen i kog under omrøring og tilsæt ærter, forårsløg og asparges. Kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min.

Tilsæt salt og peber og smag til.

 

Ved serveringen: Hæld suppen i varme dybe tallerkener.

Læg en top af krydrede linser i hver tallerken og pynt med lime og persille. Server de lune croutoner ved siden af.

Fryseegnet: Nej.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nine-cabbageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fjerkræsuppe En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pekingsuppe 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Nøddebund med jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os