2 mellemstore  squash
1 finthakket løg 
1 spsk  smør 
200 g  ærter 
6 dl  hønsebouillon 
 salt
 peber 
 lidt revet muskatnød 
2 ½ dl  fløde 
1 bundt frisk basilikum 
Skær ⅓ af den ene squash, del den på langs, skrab det bløde kød ud, og stil skallerne til side. 
Skær kødet og resten af squash’ne i terninger. 
Klar løgene i smørret, tilsæt squashterningerne, ⅔ af ærterne og halvdelen af basilikummen. 
Vend det hele  godt, tilsæt bouillon, og kog under låg i 15 minutter. 
Tilsæt resten af basilikummen, blend suppen, eller purér den gennem en sigte, og hæld den tilbage i gryden. 
Tilsæt fløden, kog suppen let jævn, og smag til.  
Skær squashskallerne i små terninger, og kog dem og resten af ærterne i suppen de sidste 2 minutter, hvis suppen serveres varm. 
Serveres den kold, kommes skal-terningerne og ærterne rå i suppen.