Logo

Suppe kogt på spidsbryst med rødbede og syrnet fløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Borsjtj
¾ kg oksespidsbryst
salt
3 løg
persillestik
2 laurbærblade
3 kviste timian
10 peberkorn
3 skiver bacon (ca. 60 g )
¼ hvidkål (ca. 300 g )
1 gulerod
4 stilke bladselleri
1 porre
1 rødbede (ca. 150 g )
1 spsk tomatpure
1-2 spsk æbleeddike
peber
1 dl syrnet fløde eller cremefraiche 18%

Kogning af spidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. når det begynder at koge skummes fedt og uklarheder fra med en øse.
Salt tilsættes, og suppen skummes igen.
Herefter tilsættes et løg og krydderier.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt.

Spidsbrystet tages op, og suppen sies gennem i en fin sigte.
Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen.

Tilberedning af grønsager:
Snit alle grønsagerne i strimler så fint, at de kan ligge i en spiseske.
Skær bacon i små terninger og svits dem på en pande, tilsæt de snittede grønsager og tomatpure.
Tilsæt så 1 litter suppe og tern af kogt spidsbryst (skær fedtet fra).
Kog suppen i 5 min og kom herefter æbleeddike i og smag til med salt og peber.

Servering:
Suppen serveres rygende varm.
Når dem kommes i tallerknen, hælder hver enkelt en smule syrnet fløde, eller cremefraiche i så den ligger flot hvidt i suppen.
Server groft brød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her