250 g gule el grønne flækærter 
75 g bacon i strimler 
2 løg 
2 gulerødder 
2 stilke bladselleri 
1 l grønsagsbouillon 
2 laurbærblade 
salt og peber 
Suppler evt. med bouillon hvis suppen bliver for tyk. 
 
Croutoner: 
6 skiver hvidt brød 
smør/olie 
paprika
 
Svits bacon i en gryde. 
Tilsæt tern af løg gulerødder og bladselleri og lad det simre lidt. 
Tilsæt gule ærter bouillon og laurbærblade. 
Bring det i kog læg med låg på og lad det koge ved svag varme i 50-60 min. 
Blend suppen i blender eller med stavblender og smag til med salt og peber.
Croutoner:
Skær brødet i tern og svits i smør/olie og lidt paprika ved svag varme indtil terningerne er gyldne og sprøde. 
Serveres til den varme suppe.
Suppen kan bruges til hovedret, da den er meget mættende, beregn dobbelt portion.