 
 
   
At være med i køkkenet, styrker børnenes evner til at træffe sunde og varierede kostvalg. Det er godt samvær om noget spiseligt 
6 personer 
 
# Ingredienser
1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule 
4 store tomater 
1 frisk rød chili 
4 fed hvidløg 
2 små rødløg 
4 spsk balsamico eddike 
1 lille bundt frisk basilikum 
Lidt cremefraiche, til servering 
 
Tilsmagning: Olie, havsalt og sort peber 
 
* Tilberedning
1. Stil alle ingredienser og alt grej parat. 
Tænd ovnen på 220 °C og sæt en stor gryde over lav varme. 
Få hjælp til at finde foodprocessoren. 
 
2. Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne
toppe blive siddende. 
Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en
bradepande. 
Dryp med olie og krydr med salt og peber. 
Flæk og udkern chilien og kom den op i. 
Kvas 4 pillede fed hvidløg i. 
Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen
i 12-15 min. 
 
3. Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde
med en sjat olie og lidt salt. Skru op til middel varme og lad løgene stå og
blive bløde; rør rundt af og til. 
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind. 
 
4. Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele
op i gryden med løg. 
Hæld forsigtigt grønsagerne fra gryden op i foodprocessoren;
det skal gøres i to omgange.
Tilsæt næsten al basilikum, sæt låg på foodprocessoren og
kør til du har en grov konsistens. 
Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål efterhånden.
Bland alt godt til sidst, smag din tomatsuppe til og slut af
med en klat cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp olie. 
 
Se alle opskrifter for børnekokke