Logo

Trillebollesuppe med kødboller og trilleboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksebryst
1 høne
2 ½ liter vand
2 gulerødder
1 suppevisk
Salt
 
Kødboller:
250 g magert svinekød hakket to gange
½ løg
50 g hvedemel
1 æggehvide
1 dl suppe
1 dl mælk
 
Trilleboller:
150 g revet tørt franskbrød
75 g smeltet smør
2 spsk hvedemel
1 æg
Salt
 
Gør gulerødderne i stand, skær dem i grove stykker.

Kom grønsager, bryst, høne og suppevisk i gryden, hæld vand på og kog op.

Skum grundigt, skru ned for varmen og lad retten simre videre ved svag varme i et par timer til kødet er mørt.
Imens gøres de 2 gange fars i stand.
I begge tilfælde røres samtlige ingredienser grundigt sammen, hvorefter farsen formes til små kugler på størrelse med traditionelle kødboller.
Lidt af suppen tages fra og heri koges både kødboller og trille-boller lidt ad flere omgang.
Traditionelt gemmes hønen og oksebrystet nu til næste dag, mens den klare suppe spises med bollerne i.

Suppen med bollerne har kogt i ca. 2 timer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her