1 mellemstort løg (hakket i store stykker) 
1 fed hvidløg 
500 g frosne ærter 
1 liter vand eller grønsagsbouillon 
3-4 spsk frisk hakket mynte (kan udelades) 
½ spsk vegetabilsk olie 
1 tsk salt       
  
Varm olien i en gryde ved middel varme i ca. 1 minut. 
Tilsæt løg og hvidløg og svits dem i ca. 3 minutter, til de er bløde. 
Tilsæt vand eller grønsagsbouillon og bring det i kog. 
Tilsæt ærterne og bring det i kog igen. 
Skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter. 
Tag gryden af varmen og lad den stå i et par minutter. 
Hæld indholdet i en blender, tilsæt hakket mynte og 1 tsk salt. Blend suppen. 
Smag suppen til med salt eller mere mynte. 
Når du er tilfreds med suppens smag, hældes den i en skål og serveres med brød til.