Logo

Frugtspid og karamelfondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frugtspid og karamelfondue

 

Sæt desserten på spidsen i form af frugtspid med dertil hørende karamelfondue. Her er både ingredienser og opskrift på denne super dessert.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 1 time 15 min.

 

# Ingredienser

Frugtspid:

1 ananas

1 bakke jordbær

1 bakke blåbær

1 pk grillpinde (Er grillspiddene af træ skal de lægges i koldt vand 20 min før brug).

 

Karamelfondue

200 g hvid chokolade

100 ml piskefløde

1 knsp salt

*

Karamelliseret hvid chokolade:

Det er ingen hemmelighed, at vi elsker hvid chokolade.

Den er ren og skær vaniljemælket lykke, og så kan den karamelliseres.

Præcis som chokolade er den karamelliserede hvide chokolade flydende i varm tilstand og knasende solid, når den er afkølet.

Disse egenskaber giver et hav af søde muligheder.

 

Vigtigt! Brug en hvid chokolade af god kvalitet og med højt indhold af kakaosmør!

Hak en ønsket portion hvid chokolade groft

 

Forvarm ovnen til 120 °C.

Kom chokoladen i et stort ovnfast fad og bag den i ca. 1 time.

Rør rundt i massen hver 10. minut.

Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe - Det skal den.

Den vil karamellisere og blive flydende senere

Efter ca. 1 time er den karamelliserede hvide chokolade klar til brug

 

Frugtspid:

Skræl og skær ananas i små stykker.

Kom frugtstykker og bær på træspid

 

Karamelfondue:

Kom chokolade og fløde i en skål og varm det op over vandbad, indtil chokoladen er smeltet.

Tag skålen af varmen og si massen, så sukkerkorn fra den karamelliserede chokolade sies fra.

Tilsæt havsalt og server den lune fondue sammen med friske frugter på spid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her