Logo

Parfait-is med appelsinsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parfait-is med appelsinsaft

 

Parfait-isen kan serveres som den er, eller hæld koncentreret appelsinsaft over isen. Du kan også lægge en kugle på et stykke lun æbletærte

Til 4-5 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. Frysetid: 3 timer

#

5 dl piskefløde

3 æggeblommer

1 æg

160 g (2 dl) melis

1 tsk vaniljesukker

*

1. Pisk fløden tyk, men ikke stiv.

 

2. Pisk æggeblommer, det hele æg og sukker til en tyk æggesnaps.

Vend først halvdelen af flødeskummet i, og når det er godt blandet, så resten.

 

3. Hæld parfait'en i en frysefast form, fx en plastskål.

Stil den i fryseren i 3 timer.

Når der er gået ca. 45 min. skal der røres i isen og skrabes væk fra skålens sider.

 

4. Gentag dette 2-3 gange med passende mellemrum.

Frys isen helt stiv.

 

5. 20 min. før serveringen tages isen ud af fryseren og stilles i køleskabet.

 

6. Parfait-isen kan serveres som den er, eller hæld koncentreret appelsinsaft over isen. Du kan også lægge en kugle på et stykke lun æbletærte. Server småkager eller marengs til.

 

Variationer:

 

Parfait-is med appelsinsaft

Mokkais

Lav en portion parfait-is efter opskriften.

Rør 2 spsk pulverkaffe og 1 spsk kakao ud i 2 spsk kogende vand.

Rør det i æggesnapsen, inden fløden vendes i.

Mokkaisen kan evt. serveres med halve, afdryppede abrikoser, ristede mandelflager og flødeskum.

 

Jordbæris

Pisk fløden og rør æggesnapsen som til en parfait-is.

Mos 250 g jordbær med en gaffel.

Drys 2-3 spsk sukker over og lad det trække lidt.

Læg 1 blad husblas i koldt vand i 10 min.

Knug vandet af og smelt husblasen i en skål over vandbad.

Rør det i jordbærmosen.

Rør mosen i æggesnapsen, vend fløden i og frys.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her