
 
De små
svinekødsboller bliver sprøde i ovnen, mens du laver de lynstegte grønsager.
Nemmere bliver det ikke. 
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min. Kødbollerne er fryseegnede. 4 personer 
 
#
1 citrongræs 
1 fed hvidløg 
1 bundt forårsløg 
400-500 g hakket
svinekød 
1 dl rasp 
1 spsk sojasauce 
¾ dl vand 
½ dl sesamfrø 
 
Grønsager: 
½ blomkål 
1 gul peberfrugt 
250 g cherrytomater 
150 g sukkerærter 
2 spsk olie 
 
Tilbehør: 
kogte jasminris
(beregn 1 dl rå ris pr. person) 
sød chilisauce 
sojasauce 
*
 
1. Hak den nederste
tredjedel af citrongræsset (den tykke ende) fint. 
Hak hvidløg og 1
forårsløg fint. 
Bland citrongræs,
hvidløg og forårsløg med kød, rasp, sojasauce og vand. 
Form ca. 20 små
boller af farsen. 
 
2. Hæld sesamfrøene
på en tallerken og tril bollerne i frøene. 
Læg bollerne på en
bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 °C i 15-20 min. 
 
3. Skær resten af
forårsløgene i stykker på 5 cm på skrå, del blomkålen i små buketter, og skær
peberfrugten i trekantede stykker. Halver tomaterne. Steg blomkål, forårsløg og
peberfrugter i olien på en stor pande i 3-4 min. Tilsæt sukkerærter og tomater
og steg et par min. mere. 
 
4. Server
svinekødsbollerne med kogte ris og lynstegte grønsager og dryp med sød chilisauce
og sojasauce. 
 
Tips: Resten af
citrongræsset kan du koge med risene eller gemme til en thailandsk suppe eller
gryderet. Det kan fryses.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin