
 
Den originale cæsarsalat består kun af romainesalat og
brødcroutoner. Vi har udvidet den med stegt kylling og bacon, til en dejlig
mættende middagssalat. 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 20 min. 
#
4 kyllingebrystfileter 
1-2 spsk olie 
100 g bacon i skiver 
8-12 tynde skiver flûtes 
1 fed hvidløg 
1 stort romainesalat 
parmesanost 
 
Dressing: 
75 g parmesanost 
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 
2 spsk hvidvinseddike 
2 spsk citronsaft 
2 ansjoser 
2 dl olie eller jomfruolivenolie 
salt og peber 
*
Brun kyllingefileterne på en varm pande i lidt olie. 
Krydr med lidt salt og peber, og steg i ca. 5 min. på hver
side. 
Skær kyllingen i mundrette stykker. 
Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og læg dem på et
stykke fedtsugende papir. 
Steg brødet gyldent i baconfedtet på panden med lidt hakket
hvidløg, salt og peber. 
 
Skyl salaten, del den i mindre stykker, og tør den
forsigtigt. 
Riv parmesanosten, og blend den sammen med æggeblommer,
vineddike, citronsaft og ansjoser. 
Tilsæt olien langsomt i en tynd stråle, til olien er brugt,
og du har en cremet dressing. 
Vend salaten med dressing og stegt kylling, og anret på et
fad eller i 4 dybe tallerkener. 
Fordel bacon, brød og høvlet parmesanost på salaten, og
server med det samme. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin