
 
Dagens middag er
en fransk klassiker: Hane i vin. Vi har brugt rødvin til denne udgave, men
retten kan også tilberedes med en fyldig hvidvin. Luksus du skal prøve.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 55 min. Fryseegnet 
 
#
1 hane (eller stor
kylling, ca. 1½ kg) 
25g smør 
2 spsk olie 
250 g bacon 
250 g skalotteløg 
8 stilke bladselleri
2-3 spsk hvedemel 
4 dl rødvin 
1 bouquet garni
(suppevisk: et par laurbærblade, persillestilk og et par hvidløgsfed bundet
sammen med bomuldsnor) 
salt og friskkværnet
peber 
250 g
markchampignoner 
Tilbehør: 
persille 
ris eller flûte
*
 
Skær hanen i 8
stykker: over- og underlår for sig, og bryst med ben i 2 stykker hver (de 2 med
vingespids på). 
 
Skær bacon i
terninger. 
Pil skalotteløgene,
og skær dem evt. i halve eller kvarte. 
Rens
bladselleristilkene og skær dem i små stykker. 
 
Brun
kyllingestykkerne i en stegegryde med gyldent smør og olie. 
Tilsæt
baconterninger, skalotteløg og bladselleri, og steg under omrøring et par min. 
Drys med mel, og
steg i nogle min. 
Hæld vin på, læg
bouquet garn i i gryden, og krydr med salt og peber. 
Læg låg på, og lad
retten småsimre i ca. 45 min. ved svag varme, til kødet er gennemstegt. 
 
Rens champignonerne,
og skær dem i skiver. 
Brun dem på en tør
pande, og vend dem i saucen lige før servering. 
Smag til med salt og
peber, drys med hakket persille, og server med kogte ris eller flûte. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin