
 
En enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld
af kødfars eller ost. Du kan evt. bruge færdigkøbte tortillas til retten. 
Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 45 min. Koge/stegetid: 30-40
min. 4 personer. 
#
Dej: 
25 g gær 
4 dl lunken vand 
2 tsk salt 
175 g fint majsmel 
300 g hvedemel 
 
Fyld: 
3 porrer 
1 rød og 1 grøn peberfrugt 
1 bundt persille 
400 g oksekød i strimler 
1½ tsk salt 
olie til stegning 
 
Chilisauce: 
1 løg 
1 spsk olie 
2 fed hvidløg 
1 dåse hakkede tomater 
sambal oelek eller anden chilisauce 
salt 
 
Salat: 
1 stort salathoved 
2 spsk olie 
2 spsk vineddike eller balsamico 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4 majskolber 
*
 
OPLØS gæren i vandet i en skål. 
Tilsæt salt og majsmel og det meste af hvedemelet, og ælt
dejen. 
Tilsæt mere mel, til dejen er god og fast og lige akkurat
slipper fingrene. 
Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. 
Gør fyldet klar imens. 
 
RENS porrerne, og skær dem i skiver. 
Rens peberfrugterne, og skær dem i terninger. 
Skyl og tør persillen, og hak den. 
 
VARM 1 spsk olie op på en stor pande, og brun oksekødet på
alle sider. 
Læg det på en tallerken. 
Varm 1 spsk olie op på panden, og svits porrer og
peberfrugter i ca. 5 min. 
Bland grønsagerne med kød og persille, og steg godt igennem.
Lad fyldet køle lidt af. 
 
DEL dejen i 8 stykker. 
Tryk hvert stykke dej ud til en cirkel i 1 cm's tykkelse. 
Læg fyld på den ene halvdel af dejen, og luk den anden
halvdel henover. 
Tryk dejen godt sammen i kanten. 
 
STEG enchiladaerne i olie på en pande ved middelhøj varme. 
Læg så mange på panden ad gangen som muligt, eller tag flere
pander i brug. 
Pas på, at de ikke bliver for mørke, før de er stegt
ordentligt igennem, det tager ca. 10 min. 
Skru ned for varmen, hvis det går lidt for stærkt. 
Hold evt. de færdige enchilladaer lune i ovnen ved 120 °C. 
 
CHILISAUCE: Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde.
Tilsæt knust hvidløg og tomater, og lad saucen koge i 20
min. 
Blend saucen til en fin puré, og smag til med sambal oelek
og salt. 
 
SKYL og tør salaten grundigt. 
Bryd den i store stykker, og vend dem sammen med olie,
vineddike, salt og peber. 
 
RENS majskolberne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min.
Dryp dem af, og server med enchiladas, chilisauce og salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin