
 
Lidt
kartoffelmos i dejen giver mere fylde og saftighed til pizzabunden. Hvis du har
fulgt ugens madplan, så har du allerede mos og kødsauce parat fra i tirsdags. Yes,
det' weekend.
4 personer.
Arbejdstid: 15 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 25 min. Fryseegnet
 
#
Dej:
25 g
gær 
3
dl lunkent vand 
1 spsk
olie 
1 tsk
salt 
200
g kartoffelmos (fra i tirsdags - se TIPS) 
200
g durummel 
300
g hvedemel 
 
Fyld:
250
g cherry tomater 
400
g kødsauce (fra i tirsdags - se TIPS) 
125
g mozzarellaost 
50
g rucolasalat 
*
Rør
gæren ud i vandet, og tilsæt olie og salt. 
Rør
kartoffelmos, durummel og det meste af hvedemelet i, og ælt dejen grundigt. 
Tryk
dejen ud i en stor springform eller et tærtefad (24-26 cm i diameter) eller i
et smurt ovnfast fad (20x30 cm). 
Lad
dejen hæve i formen i 45 min. 
 
Skyl
tomaterne, og skær dem i halve. 
Bland
dem sammen med kød saucen, og fordel fyldet forsigtigt oven på pizzabunden, så
dejen ikke falder sammen. 
Sørg
for at brede fyldet godt ud over hele pizzabunden. 
Riv
mozzarellaosten groft, og drys den jævnt ud over hele pizzaen. 
Sæt
formen på nederste rille i ovnen ved 180 °C i ca. 25 min. 
 
Skær
forsigtigt pizzaen løs fra formens kant, og fjern den løse ring. 
Løsn
bunden, og skub pizzaen over på et fad eller skærebræt. 
Drys
skyllet rucolasalat over pizzaen, og server evt. med en skål blandet salat. 
 

 
TIPS:
Se mere i Madplaner
 uge 39
ellers
se Krydret kødsauce og kartoffelmos
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin