Logo

Krydret kødsauce og kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krydret kødsauce og kartoffelmos

 

Lav en stor portion kødsauce og lidt ekstra kartoffelmos, så er fredag aftens deep pan pizza allerede halvt færdig. (Se mere i Madplaner uge 39) 

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: 40 min. Fryseegnet

#

 

Kødsauce til 2 dage:

2 store løg

3 fed hvidløg

2 gulerødder

1 rød peberfrugt

800 g hakket oksekød

3 spsk olie

1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g)

2 tsk paprika

2 tsk tørret oregano

9 dl vand

2 tsk majsstivelse

lidt bredbladet persille

 

Kartoffelmos:

1½ kg kartofler til mos

2-3 dl mælk

salt og peber

 

Salat:

1 bakke salatmiks

2 spsk olie

2 spsk vineddike salt og peber

*

 

Pil løgene, og hak dem fint.

Pil hvidløgsfeddene, og knus dem.

Skræl gulerødderne, rens peberfrugten og skær dem i små terninger.

 

Brun kødet grundigt i en stor gryde med olie.

Tilsæt løgene, og svits dem med i 3-4 min.

Tilsæt hvidløg, tomatpuré, paprika og oregano, og svits et øjeblik med kødet.

 

Tilsæt 6 dl af vandet, og lad saucen koge i 20 min. uden låg - Rør af og til.

 

Tag 400 g af kødsaucen fra til pizzaen på fredag, køl den af, og opbevar den i køleskabet (se TIPS).

 

Opløs majsstivelsen i de sidste 3 dl vand, og jævn kødsaucen.

Tilsæt gulerødder og peberfrugter, og lad saucen koge i 5 min. under låg.

Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er blevet for tyk.

 

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.

Rør lun mælk i mosen, til den har den konsistens, du kan lide, og smag til med salt og peber.

 

Tag 200 g kartoffelmos fra til pizzadejen på fredag, og opbevar den i køleskabet (se TIPS).

 

Skyl og tør salaten.

Rør olie og eddike sammen med salt og peber, og vend dressingen med salaten.

 

Server kødsaucen med kartoffelmos, persilleblade og salat.

 

TIPS: Du kan også fryse kødsauce og kartoffelmos, hvis du vil gemme dem mere end 4 dage.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 384 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønne pandekager med kødfyldDu kan tilberede den grønne pandekagedej med grønkål eller spinat. Retten er også perfekt...
• Rodfrugtspaghetti med kødsauceMasser af rodfrugter og grønsager erstatter den sædvanlige pasta til kødsaucen sundt og...
• Hakkebøf og ovnfritter med nem bearnaiseGode hakkebøffer serveret med luksus-tilbehør - perfekt til en fredag aften. Med lidt...
• Jordbæris 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os