
 
Ugens gæstemiddag er
en dejlig forloren hare. Saucen er smagt til med lidt ribsgele og
blåskimmelost, der giver den helt "rigtige" vildtsmag. 
Til dessert serverer
vi en friskkogt æblegrød med drys af sprøde pistacienødder. 
 
Forloren hare med broccoli
Arbejdstid: ca. 45
min. Stege/kogetid: ca. 1 time Kødet er fryseegnet. 4 personer 
 
#
350 g hakket oksekød
(eller kalvekød)
350 g hakket
svinekød 
2 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
evt. 1 tsk hel
enebær 
1 dl rasp 
2 æg 
1½ dl bouillon eller
vand
100 g bacon i skiver
 
Sauce: 
2 dl fløde 13% 
3 spsk hvedemel 
2½ dl bouillon 
2 spsk ribsgelé 
evt. 2 tsk
blåskimmelost 
 
Tilbehør: 
6-800 g broccoli 
syltede tyttebær
eller ribsgelé 
kogte pillede
kartofler 
*
 
Rør kødet med salt,
peber, evt. knust enebær, rasp og æg. 
Rør derefter vand
eller bouillon i. 
Form farsen til et
aflangt brød, læg det i et ovnfast fad og kom baconskiver hen over
"haren". 
Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C 15 min. 
 
Sauce: Rør fløde og
mel sammen i en gryde. 
Kog langsomt op og
spæd med bouillon til passende konsistens. 
Smag saucen til med
gele og evt. blåskimmelost. 
Hæld saucen i fadet
med "haren" og bag videre ved 150 °C ca. 45 min., til kødet er
gennemstegt. Når man stikker i "haren", skal kødsaften være klar. 
 
Del broccolien i
buketter. 
Kog dem i letsaltet vand
ca. 4 min., til de er møre, men stadig har bid. 
 
Skær
"haren" i skiver og anret med de afdryppede broccolibuketter. 
Server med sauce,
kogte kartofler og tyttebær eller gelé. 
 

 
Æblegrød med pistacienødder
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 10min. Fryseegnet. 4 personer 
 
#
1 kg madæbler 
½ stang vanilje 
ca. ½ dl vand 
75-100 g sukker 
 
Tilbehør: 
pistacienødder eller
andre nøddekerner 
mælk eller fløde 
*
 
Skræl æblerne og
skær dem i både uden kernehus. 
Kog æblerne med den
flækkede vaniljestang og vand under låg ved svag varme, til de er helt kogt ud,
ca. 10 min. 
Fjern vaniljestangen
og smag grøden til med sukker. 
Hæld den i en skål
og lad den køle af. 
Drys med hakkede
pistacienøddekerner lige før servering. 
Giv kold mælk eller
fløde til. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin