Logo

Kåldolmere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kåldolmere 


Server små hvidkålspakker med krydret farsfyld og genopdag en god gammel opskrift. Kåldolmere kaldes også hvidkålsrouletter.

4 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 45 min. Fryseegnede

 

#

1 løg

3 gulerødder

3 stilke bladselleri

400 g hakket kalve- og svinekød

¾ tsk groft salt

1 æg

50 g rasp eller havregryn

1-2 dl mælk

¼ tsk stødt allehånde

muskatnød

friskkværnet peber

1 hvidkål

½ liter bouillon

25 g smør

2-3 spsk hvedemel eller majsstivelse

friske krydderurter (fx persille, purløg, estragon)

Tilbehør: kogte kartofler og evt. agurkesalat eller syltede agurker

Desuden: madsnor

*

 

PIL løget, og skær det i kvarte.

Skræl gulerødderne og rens bladsellerien.

Skær 2 gulerødder og 2 stilke bladselleri i små terninger, og sæt dem til side.

Hak resten sammen med løgene i en foodprocessor.

 

KOM kødet i foodprocessoren, og kør med pulse-knappen et par gange.

Tilsæt salt, æg og rasp, og kør et øjeblik. Tilsæt mælken lidt ad gangen, og krydr farsen med allehånde, friskrevet muskatnød og peber. Sæt farsen i køleskabet, mens du ordner kålen.

 

FJERN de yderste grove blade af kålen, og skær et dybt kryds i stokken.

 

LÆG kålhovedet i en gryde med kogende, letsaltet vand, og lad det simre i 5 min.

Tag kålhovedet op, og lad det køle lidt af.

Fjern forsigtigt 8-12 af de yderste kålblade et ad gangen.

Gentag evt. kogningen om nødvendigt.

Gem resten af kålhovedet til fx stuvet hvidkål.

 

SKÆR den groveste del af midterribben på kålbladene væk.

Læg en stor skefuld fars på hvert kålblad, fold siderne op omkring farsen, og rul løst sammen.

Bind snor omkring pakkerne.

 

BRUN kål dolmerne i en stor stegegryde med gyldent smør.

Brun også urterne.

Hæld bouillon ved, og lad retten simre ganske stille under låg i ca. 25 min.

 

TAG dolmere og urter op af gryden med en hulske, og jævn fonden med meljævning eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Tilsæt evt. friskhakkede krydderurter.

 

TAG snoren af dolmerne, og hæld lidt af saucen over dem.

Server med urter, kogte kartofler og agurkesalat eller syltede agurker.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.479 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her