
 
Der er
Middelhavs-stemning over denne dejlige ret, som smager skønt og passer sig selv
i ovnen. 
Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet (4 personer) 
 
#
4 røde peberfrugter 
125 g frisk
mozzarellaost 
2 fed hvidløg
(finthakket) 
6 stilke timian 
250 g cherrytomater 
1 citron, fintrevet
skal og saft af 
salt og peber 
100 g bacon i skiver
 
Salat: 
1 salathoved 
½ agurk (i skiver) 
1 lille løg (i meget
tynde skiver) 
2 spsk olie
2 spsk frisk
citronsaft 
 
Tilbehør: 
kogte korn, fx
perlebyg, perlespelt, hvedekerner, speltkerner el.lign. 
(beregn ¾-1 dl rå
korn pr. person.) 
*
 
Tænd ovnen på 200 °C.
Halver
peberfrugterne og skær frøstand og stilk ud. 
Læg peberfrugterne i
et ovnfast fad. 
 
Skær mozzarellaen i
små terninger. 
Pluk bladene af
timiankvistene. 
Bland
cherrytomaterne med mozzarella, hvidløg, timian, citronskal og -saft samt salt
og peber. 
Fyld blandingen i de
halve peberfrugter. 
 
Halver baconskiverne
og læg dem over peberfrugterne. 
Læg gerne baconen så
tæt, at man ikke kan se fyldet. 
Sæt peberfrugterne i
ovnen ca. 25 min., til baconen er stegt helt sprød, og peberfrugterne er møre. 
 
Kog kornene som
angivet på pakken. 
 
Skyl og tør salaten
og pluk den i store stykker. 
Bland agurkeskiver
og løg med salaten. 
Pisk olie og
citronsaft sammen med salt og peber. 
Bland dressingen
grundigt med salaten. 
 
Server
peberfrugterne med kogte korn og salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin