
 
Server denne dejlige grønne gratin som hovedret med lidt
brød eller en salat eller brug den som tilbehør til en kødret, hvor den vil
række til 4 personer. 
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 50 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen. 
 
#
500 g blomkål og broccoli 
75 g hvedemel 
2 dl letmælk 
ca. 3 dl grønsagsvand 
5 g smør eller olie 
15 g rasp 
4 æg 
salt og peber 
*
Del de to slags kål i små stykker og kog dem halvmøre i
letsaltet vand 3-5 min. 
Hæld kogevandet fra, og gem det. 
 
Pisk melet ud i den kolde mælk, og hæld det over i en gryde.
Tilsæt ca. 3 dl grønsagsvand, og kog det igennem under
omrøring. 
Lad saucen køle lidt af. 
 
Smør et ovnfast fad med smør eller olie, og drys med rasp. 
Skil æggene, og pisk æggeblommerne i mælkesaucen. 
Pisk hviderne stive, og vend dem i. 
Vend de afdryppede grønsager i og hæld det over i fadet. 
Bag gratinen ved 200 °C i ca. 40 min. 
 
TIPS: Du kan også grønsagsrester eller frosne grønsager til
fyldet.
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin