
 
Bagte oliven smager rigtig godt til grønsager og på brød.
Bag dem, så de bliver tørre. 
Det kan gøres flere dage før de skal bruges, fx når ovnen er
i gang med anden bagning. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Bage/stegetid. ca. 45 min. 
(+ optænding til grillen) 
 
#
8-10 grønne asparges 
½ spidskål 
1 fennikel 
1 citron [øko] 
ca. 4 skiver godt hvedebrød 
ca. ½ dl olie 
 
Olivensmør: 
2 spsk sorte oliven uden sten fx Kalamata 
50 g blødt smør 
*
 
Bag de sorte oliven i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min., til de
er tørre. 
Hak dem, og rør dem sammen med blødt smør. 
Stil det køligt. 
 
Tænd grillen mindst ½ time før brug. 
Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne
væk. 
 
Knæk den seje ende af aspargeserne. 
Skær fennikel i 2 cm tykke skiver fra top til rod. 
Skær "både" af kålen med stok, så bladene holdes
sammen. 
Skær citronen midt over. 
 
Vend grønsager, brød og citroner i olie, eller pensl dem med
olie på alle sider. 
Grill på flere sider, til de alle er tilpas møre. 
Server de grillede grønsager og brød med citron og
olivensmør. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin