
 
Mørbrad er meget velegnet til at lægge på grillen. Men pas
på: Kødet bliver tørt, hvis det får meget varme. Rosastegt eller lige netop
gennemstegt er bedst. 
2-3 personer ,Arbejdstid: 40 min. (+ optænding af grill) Koge-/stegetid:
ca. 20 min. 
 
#
1 svinemørbrad (ca. 450 g) 
salt og friskkværnet peber 
4 spsk olie 
2 røde snackpeberfrugter eller 1 stor rød peberfrugt 
1 lime 
 
Cremet kartoffelsalat: 
690-750 g kartofler 
150 g cremefraiche 18% 
2 spsk dijonsennep 
1 fed hvidløg 
2-3 spsk løg 
2-3 spsk bredbladet persille 
 
Pynt: 
frisk basilikum 
*
Tænd grillen mindst en halv time, før der skal grilles. 
Dup kødet tørt med køkkenrulle. 
Vend mørbraden i olie på alle sider. 
Brun den på hver side, og krydr med salt og peber. 
Flyt evt. grillristen lidt op, og steg videre i 3-5 min. på
hver side ved svagere varme, til kødet er rosa eller gennemstegt alt efter
smag. 
Brug evt. stegetermometer - det skal vise 62-65 °C.
 
Skær stilken af peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem
i grove stykker på ca. 2x5 cm. 
Pensl dem med olie, og grill dem i 2-3 min. på hver side,
til de er gennemvarme. 
Dryp med limesaft, og krydr med salt. 
 
Kog kartoflerne, pil dem, og skær dem i både eller små
stykker. 
Bland en dressing af cremefraiche, sennep, knust hvidløg,
hakket løg og persille. 
Smag til med salt og peber, og bland kartoffelstykkerne med
dressingen. 
 
Skær mørbraden i tynde skiver. 
Server kødet med grillet peberfrugt, lime, basilikum og cremet
kartoffelsalat.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin