
 
Vi har brugt sarte ris til den indbagte laks, der også egner sig fint til julebordet, hvor opskriften rækker til 8 personer. 
 
Indbagt laks med
ris, ærter og porrer 
4 personer.  Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: 30 min. 
 
#
500 g laksefilet 
salt og peber 
2 porrer 
15 g smør 
125 g frosne ærter 
50 g flødeost 
persille, dild eller
purløg 
250 g butterdej 
200 g kogte ris
eller korn (100 g rå) 
1 æg til pensling 
*
 
Skær skindet af
laksen, og krydr den med salt og peber. 
 
Rens porrerne, og
steg dem bløde og blanke i en gryde med smør. 
Vend ærterne i, og
varm det igennem. 
Tag gryden af
varmen, og tilsæt flødeost, hakkede krydderurter, salt og peber. 
Hæld det ud på en
tallerken til afkøling. 
 
Læg dejen på en
bageplade med bagepapir og læg kogte ris eller korn ned langs den ene halvdel af
dejen uden at komme ud til kanten. 
Læg porreblanding og
laks ovenpå. 
Fold dejen over
fyldet, og tryk kanterne godt sammen med en gaffel. 
 
Pensl dejen med
sammenpisket æg, og pynt evt. med dej rester. 
Sæt pladen i ovnen
ved 220 °C i 20-25 min. til dejen er gennem bagt og fyldet er varmt. 
Server varm, lun
eller afkølet med en grøn salat til. 
 
TIPS: Lav piroggen
færdig med æggestrygelse, og opbevar den i køleskabet. 
Pensl med æggestrygelse
igen, og bag den før servering. 
 

 
På billedet ses også
lækker Rejesalat
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin