
 
Det er godt at huske på, at kød også kan koges til skønne
retter. Denne klassiske frikassé er et godt eksempel. Varier grønsagerne efter
årstiden. 
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time.
Fryseegnet 
 
#
500 g magert kalvekød 
1 liter vand eller bouillon 
1 spsk salt 
2 laurbærblade 
3 porrer 
400 g pastinak 
1 dl hvedemel 
1 dl koldt vand 
1 bundt bredbladet persille 
250 g fine ærter 
salt og friskkværnet peber 
 
Tilbehør: 
500 g kartofler 
*
 
Skær kødet i terninger, og læg dem i en gryde med koldt vand
eller bouillon. 
Giv det et langsomt opkog, og fjern skum. 
Tilsæt salt og laurbærblade, giv det et nyt opkog, og fjern
skum. 
Skru ned, og lad kødet simre under låg, til det er næsten
mørt, ca. 45 min. 
Rens porrerne, og skær dem i tykke skiver. 
Skræl pastinakkerne, og skær dem i mindre stykker. 
Læg grønsagerne i gryden, og kog i ca. 5 min. mere. 
Pisk eller ryst mel og vand sammen til en jævning, og hæld
det i gryden under omrøring. 
Kog saucen igennem i 5 min. 
Skyl og hak persillen. 
Tilsæt persille og ærter, og varm igennem 1 min. 
Smag til med salt og peber. 
Server kalvefrikasseen med kogte, pillede kartofler. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin