
 
Lav en frisk pesto til pastaen, og server med nogle dejlige,
saftige kødboller. 
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 40
min. Koge-/stegetid: 20 min. 
 
Kødboller: 
200 g hakket kalvekød 
½ tsk groft salt 
1 lille løg 
1 fed hvidløg 
1-2 stilke bladselleri 
2 spsk rasp 
1 æg 
friskkværnet sort peber 
olie 
 
Pestosauce: 
50 g frisk basilikum eller bredbladet persille 2 fed hvidløg
50 g valnøddekerner 
50 g parmesanost 
3 spsk olie 
salt og peber 
2 dl fløde 13% 
 
Tilbehør: 
250 g frisk eller tørret pasta 
parmesanost 
evt. 250 g gulerødder 
*
Rør kødet sejt med salt. 
Pil løg og hvidløg. 
Rens bladselleristilkene, og hak dem meget fint. 
Rør grønsagerne i farsen sammen rasp og æg, og krydr med
friskkværnet peber. 
Form farsen til mellemstore kødboller, og steg dem gyldne og
gennemvarme på en pande med olie - i alt 10-12 min. 
 
Skyl basilikumbladene, og tør dem. 
Hak dem i en foodprocessor sammen med hvidløg, valnødder og
parmesanost. 
Tilsæt olie, salt og peber. 
Giv fløden et stille opkog, og rør pesto i fløden lidt ad
gangen til passende smag. 
Varm igennem under omrøring, og smag til med salt og peber. 
 
Kog pastaen al dente (med bid) efter pakkens anvisning. 
Dryp af i en sigte, og hæld pastaen tilbage i den varme
gryde. 
Tilsæt pestosaucen, og varm igennem under omrøring - tilsæt
evt. lidt pasta-kogevand, hvis pastaen bliver for tør. 
Anret pastaen i varme tallerkener, og top op med kødboller. 
Dryp evt. med ekstra pesto, og server med revet parmesanost
og evt. gulerodstave stegt i lidt olie. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin