
 
Lidt frisk mynte og cremefraiche i de "stuvede" grønsager
sætter et ekstra sommerpift på den gamle klassiker. 
2 personer. Er du alene så halver portionen.
Arbejdstid: 25 min. Koge-/stegetid: 15 min.
 
#
300 g hakket kalvekød eller kalve/svinekød 
salt og peber 
3 spsk durummel eller hvedemel 
1 spsk olie 
15 g smør 
 
Stuvede grønsager: 
1 skalotteløg 
15 g smør 
1 spsk hvedemel 
2 dl mælk 
250 g nye gulerødder 
150 g ærter (frosne) 
1 dl cremefraiche 18% 
salt og peber 
mynte og persille 
 
Tilbehør: 
kogte kartofler 
*
Ælt det hakkede kød sammen med lidt salt og peber, og form det
til 4 små bøffer. 
Vend dem i durummel, og steg dem på en pande med olie og
smør i 4-5 min. på hver side. 
 
Pil skalotteløget, og hak det fint. 
Sauter det blødt i smør, og rør melet i. 
Tilsæt mælk, og kog saucen igennem under omrøring i mindst 5
min. 
 
Skræl eller skrub gulerødderne, og skær dem evt. i mindre
stykker. 
Damp dem i letsaltet, kogende vand i 4-5 min. 
Tilsæt ærterne, og kog i 1 min.
Rør cremefraiche i saucen, og varm igennem under omrøring -
uden at det koger. 
Smag til med salt og peber, og tilsæt friskhakket mynte og
persille. 
 
Anret karbonaderne med de afdryppede grønsager, og hæld lidt
af saucen over. 
Server resten af saucen som tilbehør sammen med friskkogte
kartofler. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin