
Boller i karry er
livret for mange. Vi har vendt friske, sprøde æbleterninger i saucen
umiddelbart før servering. Nøj - det' for børn.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25 min. Fryseegnet. 4 personer 
 
Kødboller: 
500 g hakket kalve- og
svinekød (eller kylling) 
50 g mel 
1 løg 
1 æg 
2dl mælk 
1 liter bouillon
salt og peber 
 
Karrysauce: 
1 løg 
15 g smør 
2-3 tsk
karry 
2 spsk hvedemel 
1 dl fløde 9% 
3
æbler 
salt og peber 
Tilbehør: ris og
mangochutney 
*
 
Rør kødet med 1 tsk
salt og mel. 
Riv løget fint og
rør i farsen sammen med æg og mælk. 
Krydr med salt og
peber, form farsen til boller og pocher (småkog) dem i næsten kogende bouillon
i 8-10 min. 
 
Sauce: Pil løget og
hak det fint. 
Sauter løgene bløde
i en gryde med smør og karry i ca. 5 min. 
Rør melet i og
tilsæt ca. 5 dl siet bouillon fra bollerne. 
Lad saucen simre i
min. 10 min, tilsæt fløde og smag til med salt og peber. 
 
Vask eller skræl
æblerne og skær dem i terninger. 
Vend dem i saucen og
giv det et opkog. 
Læg de afdryppede
boller i saucen og lad dem blive gennemvarme.
 
Server med kogte ris
og mangochutney. 
 
TIPS: Du kan også
servere bollerne med en sur/sødsauce: Sauter 1 finthakket løg, 10 g finthakket
ingefær og 1 fed finthakket hvidløg i en gryde med olie og tilsæt 1 brik purérede
tomater. 
Lad det koge igennem
i 5-10 min og smag til med 2 spsk farin, 2 spsk soja, 2 spsk vineddike, salt og
peber. Læg de afdryppede boller i saucen og drys med frisk koriander.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin