Logo

Boller i karry med æble

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller i karry er super let at lave- saucen kan varieres på mange måder- her laves saucen med syrlige æbler, men prøv også med for eksempel ingefær. Perfekt og overskuelig aftensmad til hele familien.


1 l vand
3 tsk salt
peber
3 tsk revet løg
1 ½ dl hvedemel
2 æg
375 g hakket kalvekød
375 g hakket svinekød
4 ½ dl skummetmælk

Sauce:
1 ½ løg
1 ½ syrligt æble
30 g smør
2-3 tsk karry
4 ½ spsk hvedemel
7-8 dl vand fra kødbollerne

*

Kødboller:
Bland kød, hvedemel og krydderier sammen i en skål. Rør væsken i lidt efter lidt. Tilsæt løg og æg og rør godt. Farsen skal være så fast, at den kan formes til boller. Bring saltvandet i kog i en bred gryde. Tag gryden af varmen. Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen.

Læg dem i det kogende vand. Kog kun 1 lag boller ad gangen. Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.

Sauce:
Pil og hak løgene. Skræl og riv æblet groft. Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt karry, løg og æble. Damp det, til løgene er klare. Drys melet i under omrøring, og tilsæt vandet fra bollerne, lidt efter lidt. Kog saucen igennem ca. 10 minutter. Smag den til med krydderier. Tilsæt kødbollerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her