Logo

Boller i karry med sprøde æbleterninger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boller i karry med sprøde æbleterninger


Boller i karry er livret for mange. Vi har vendt friske, sprøde æbleterninger i saucen umiddelbart før servering. Nøj - det' for børn.

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 25 min. Fryseegnet. 4 personer

 

Kødboller:

500 g hakket kalve- og svinekød (eller kylling)

50 g mel

1 løg

1 æg

2dl mælk

1 liter bouillon salt og peber

 

Karrysauce:

1 løg

15 g smør

2-3 tsk karry

2 spsk hvedemel

1 dl fløde 9%

3 æbler

salt og peber

Tilbehør: ris og mangochutney

*

 

Rør kødet med 1 tsk salt og mel.

Riv løget fint og rør i farsen sammen med æg og mælk.

Krydr med salt og peber, form farsen til boller og pocher (småkog) dem i næsten kogende bouillon i 8-10 min.

 

Sauce: Pil løget og hak det fint.

Sauter løgene bløde i en gryde med smør og karry i ca. 5 min.

Rør melet i og tilsæt ca. 5 dl siet bouillon fra bollerne.

Lad saucen simre i min. 10 min, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

 

Vask eller skræl æblerne og skær dem i terninger.

Vend dem i saucen og giv det et opkog.

Læg de afdryppede boller i saucen og lad dem blive gennemvarme.

 

Server med kogte ris og mangochutney.

 

TIPS: Du kan også servere bollerne med en sur/sødsauce: Sauter 1 finthakket løg, 10 g finthakket ingefær og 1 fed finthakket hvidløg i en gryde med olie og tilsæt 1 brik purérede tomater.

Lad det koge igennem i 5-10 min og smag til med 2 spsk farin, 2 spsk soja, 2 spsk vineddike, salt og peber. Læg de afdryppede boller i saucen og drys med frisk koriander.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pitabrød med mini-frikadellerSmå klassiske frikadeller, forskellige grønsager og dressing er lækkert fyld, som børnene...
• Kødboller i citronsauce og broccoli, som er let og lækkerAlle kender kødboller i karry, men prøv denne variation med citronsauce, som er let og...
• Krebinetter med grønkålskartoffelmosGrøn kartoffelmos er en traditionel irsk ret, der kaldes Colcannon og ofte serveres på...
• Brombærsorbet 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os