Logo

Boller i karry Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her kan du finde opskriften på både boller i karry og boller i selleri. Begge retter er lette at lave, og smager dejligt. Prøv retterne som let og hurtig aftensmad til familien på farten.


Kogelage:

2 løg

¼ knoldselleri

et stykke persillerod

1 porre

salt

Fars:

500 g hakket kalve-, flæske- eller kalkunfars

1 stort æg

1-2 spsk hvedemel

1 løg

1-1 ½ dl mælk

salt og peber

Sauce:

100 g smør

2-3 spsk hvedemel

2 tsk karry

salt og peber


Rens grønsagerne og sæt dem over at koge i rigeligt vand.

Bland imens farsen og lad den hvile i 10 min., før den formes til boller, som kommes i det kogende vand.

Når bollerne hopper op til overfladen, skal de have yderligere 10-12 min. før de er færdige.

Tag bollerne op med en hulske og lav saucen.

De kogte grønsager blendes ud i kogevandet.

Smelt smørret i gryden og tilsæt karry.

Rør melet ud i smørret og pisk til smørbollen er helt blank.

Tilsæt grønsagsvandet lidt efter lidt, og sørg endelig for at det er rørt helt blankt og glat for hver gang.

Bliv ved indtil saucen har en passende konsistens.

Kom bollerne tilbage i saucen og server med ris.

I stedet for at blende alle grønsagerne, kan man nøjes med at blende halvdelen og komme resten i i grove stykker.

..............

 

Boller i selleri Sørens

1 stor selleri

2 løg

salt

2 dl fløde

1 bdt dild

 

Kog selleri og løg og lav kødbollerne på samme måde som ovenfor.

Tag grønsager og kødboller op og blend halvdelen af sellerien sammen med fløden. Tilsæt kogevandet og laven opbagning som ovenfor.

Når saucen har tilpas konsistens kommes resten af sellerien og bollerne i.

Serveres med masser af store, melede, kogte kartofler.

Drys dild henover lige før servering.

 

Tips: En god knoldsselleri har ikke hul i midten. I øvrigt er det ikke størrelsen, men kraften i en knoldselleri, det kommer an på.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegte hornfisk med fyld af krydderurterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• karrykrydret kalvegrydeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tigerrejer med ingefær og mangoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tropical twistEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!