
 
Nyd en god sild til
aftensmad. Matjesfileter og nye kartofler er en god sommerklassiker. 
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min.
 
#
250 g nye kartofler 
2 rødløg 
½ dl vand 
1 dl rødvinseddike 
1 spsk sukker 
4 skiver rugbrød 
25 g smør 
4 store matjesfileter
eller gammeldags modnede kryddersild 
1 bundt dild 
2 håndfulde
feldsalat 
 
Pocherede æg: 
2 liter vand 
1 dl eddike 
4 store meget friske
æg 
lidt groft salt 
friskkværnet peber 
*
 
SKRUB kartoflerne
rene, og kog dem møre i 15-20 min. i letsaltet vand. 
Lad dem køle lidt
af. 
 
PIL rødløgene, og
skær dem i tynde skiver. 
Kog de tynde
rødløgsringe i vand i ca. 3 min. 
Tilsæt vineddike og
sukker, og kog i et par min. mere, til løgene er tilpas møre. 
Lad dem køle af. 
 
SMØR brødet med
smør, og læg skiver af kogte kolde kartofler på. 
 
SKÆR matjesfileterne
i mindre stykker, og vend dem sammen med fintsnittet dild. 
 
FORDEL sildene på
kartoflerne med syltede rødløg og salatblade. 
 
BRING vand og eddike
i kog i en gryde. Vandet skal stå 8 cm op ad kanten.
 
SLÅ et æg ud i en
kop, og krydr med salt og peber. 
Lad forsigtigt ægget
glide ned i det kogende vand, og fortsæt hurtigt med resten af æggene et ad
gangen. 
Dæmp varmen, så det
lige simrer, og giv æggene 6-7 min. 
 
TAG æggene op med en
hulske, og fjern trevler af æggehvide. 
Læg et afdryppet æg
på hver sildemad, og server straks. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin