
 
En kartoffelmod er typisk dansk sommersmørrebrød. Prøv at
ryge kartoflerne til din næste kartoffelmad. 
Arbejdstid: 20 min. Koge-/rygetid: 30 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
 
#
8 små nye kartofler 
salt til kogevandet 
røgmuld (se tips) 
2 skiver groft rugbrød
smør 
4 spsk mayonnaise 
100 g rejer 
4 små tomater 
 
Drys: 
frisk purløg og dild 
flagesalt og peber fra kværn 
*
Du kan købe røgsmuld i jagt- og fiskeributikker og dér, hvor
du køber grilludstyr.
 
SKRUB kartoflerne rene og kog dem i velsaltet vand 8 min. 
Sluk og lad kartoflerne trække under låg, til de er næsten
møre. 
Læg dem i et dørslag af metal. 
 
VARM en håndhuld røgsmuld ved middel varme i en jerngryde
med låg. 
Sæt dørslaget ned i gryden, læg låg på og lad kartoflerne
ryge i 10-15 min. 
 
SMØR evt. brødet med smør. 
Skær de røgede kartofler i skiver og læg dem på brødet. 
Top op med mayonnaise, tomatbåde og pillede rejer. 
Drys med klippet purløg og dildduske. 
Krydr med flagesalt og friskkværnet peber. 
 
TIPS: Du kan også ryge kartoflerne i en kuglegrill: Kast
rygeflisen på de glødende kul, læg kartoflerne på risten og luk låget. 
Du kan købe røgsmuld i jagt- og fiskeributikker og dér, hvor
du køber grilludstyr.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin